Varnhem/Lundsbrunns IF - FC Corner
2020-06-22 21:55
Lite matchbilder från näst sista träningsmatchen, bra genomkörare!
Trots mängder av regn beslutade vi oss för att genomföra kvällens träningsmatch och Varnhems IP höll bra, dock har vi ju inte klippt planen p.g.a. torka och bevattning men det var ju lika för båda lagen! Det skiljer en division mellan lagen och dessutom ganska stor skillnad på lagens spelsystem så nu var frågan vilka som bemästrade underlaget bäst samt utnyttjade varandras svagheter. Ingen kunde skylla på domarna, vi hade dagen till ära fått en väldigt duktig "trio" med erfarenhet från "superettan" och de höll matchen på en bra nivå!

Hemmalaget startade bäst och höll så när på att näta men en duktig keeper i FC Corner höll tätt, första farliga möjligheten för gästerna kom på en hörna från höger som räddades men andrabollen hamnade hos gästerna som avslutade i bortre hörnet och 0-1 efter en kvart. Fortsatt fint spel av hemmalaget men ingen utdelning innan vi fick en hörna från vänster som blir lång och på bortre stolpen dyker Abbas upp och reducerar till 1-1. Vi fortsätter bra och de blir flera chanser med räddningar och felbeslut håller nere på siffrorna. Matchens snyggaste anfall börjar på vänstersidan och sen rullar vi genom nästan hela laget och 10-15 pass senare så avslutar Noah på högersidan till 2-1. Några fina bollar slutar med offside och trots vissa spelares protester var de nog helt rätt att blåsa av, domarna var helt rätt ute och tydliga med både flagga och snack genom "headset" bra jobbat där alla 3. Halvleken lider mot sitt slut och jag tror båda lagen kör med sina start 11:or i 45 min och hemmaledning med 2-1 alltså.

Oklart vad som sades i halvlek, hemmalaget bytte som planerat målvakt, ut med Alladin som skött sig bra och in med Jesper som nu gjorde comeback efter flera fina träningar, FC Corner bytte nog fler spelare i halvlek och det planerade vi att göra efterhand!

Matchbilden fortsatte med ett hemmalag som försökte spela längs marken och gästerna som gärna slog längre bollar på sina farliga forward. Lite chanser åt båda håll men målvakterna höll tätt, vi börjar värma bänken och förbereder lite byten när gästerna kommer igenom på vår vänstersida och avslutar kliniskt och kvitterar till 2-2. Inget att göra åt när "fel" spelare kommer rättvänd mot målet, inte första eller sista målet från den killen. Vi genomför våra byten och det var riktigt nära några gånger men vi är lite lätta i "boxen" eller så hade vi klippt "tånaglarna" för nära matchstart? Hela truppen fick visa upp sig och skötte sig fint, lite synd att vi inte kunde knyta ihop säcken för möjligheterna fanns. Nu slutade matchen 2-2 och det var farligt vid varje fast situation som gästerna fick så de kunde lika gärna avgått med segern som vi gjort om avsluten gått på mål.

Vi tackar alla inblandade för en bra match, extra plus till våra 3 domare och nu ser vi redan fram mot våra 3 sista träningar, en träningsmatch innan seriepremiären borta mot Folkabo IK torsdagen den 2 juli kl. 19.30 (tyvärr publikfritt).