Seriepremiären Folkabo IK-Varnhem/Lundsbrunns IF avgjord!
2020-07-03 01:18
Lite matchbilder, många glada spelare och matchen finns även på film!
Äntligen dags för seriepremiär för oss i Varnhem/Lundsbrunns IF 2020 års upplaga, Folkabo IK hade redan en match borta mot Forsviks IF i benen (förlust 3-2). Vi har försökt hålla igång sen DM med träningar, internmatcher, uppehåll och sen verkligen höjt intensiteten med träningar och 3 träningsmatcher mot kvalificerat motstånd men hur skulle vi stå oss i en tävlingsmatch? Med över 30 spelare på sista träningen var de inte lätt att ta ut en 18 manna trupp och av de 18 var de sen inte lätt att ta ut en start 11:a....... Några spända, några överladdade och några som kom för att stötta , piiiip matchen var igång och det tar inte ens en minut innan Noah sätter 0-1, Haval 0-2 innan första 5, Haval utökar till 0-3 innan Anton sätter 0-4 och då har de inte ens gått en kvart, vart ska detta sluta??? Mitt i vår press blir de en miss och krock med några av våra spelare inblandade och bollen hamnar sen framför en Folkabo spelare som klipper till och sen styrs bollen på en av våra spelare och i en båge och tar ribba in, helt otagbart om de 4 tidigare målen varit möjliga att rädda och 1-4 ? Inga sura miner utan snabb replik av oss och Anton sätter 1-5 och sen även 1-6 (hattrick) innan även Haval gör sitt (hattrick) och 1-7 innan domaren blåser av för halvlek. Naturligtvis en urladdning och ska vi vara ärliga kunde vi gjort flera mål, speciellt nått på nån av alla farliga frisparkar men man ska ju ha lite att slipa på också, Folkabo kämpade på bra men spelade med en väldigt hög backlinje och det straffade sig mot våra snabba spelare och även fina bollar från vår backlinje och vårt mittfält!

I paus kom beskedet, 6 byten skulle genomföras ut med alla våra målskyttar plus ytterbackarna och en mittfältare till, risk för att de skulle bli hönsgård men med den bänken vi hade var de lugnt (alla hade varit startspelare i 2019 års upplaga av Varnhems IF eller Lundsbrunns IF lag).

Lite trevande start av andra halvlek, målvakten och främst "trävirket stod pall, vi äger bollen och lägena skulle komma. Efter en kvart börjar de se ut som spelarna hittar varandra och det blir Fidde som sätter 1-8 innan Wille gör 1-9. Klockan tickar på och vi gör nya byten, spelövertaget är nu totalt, i ett anfall har vi 2 stolpe och 2 ribba innan målvakten får tag på bollen. Starkt av Folkabo laget att fortsätta försöka spela boll, inga fula grejer och domaren håller bra koll på matchen, vi fortsätter pumpa på och Fidde sätter sitt andra mål till 1-10. Fidde gör även han (hattrick) till 1-11 och nu kan de inte vara lång kvar av matchen och då har vi 2 strutar kvar, de gäller och inte gå innan matchen är slut för de två sista målen kanske är de hårdaste??? Först kommer Erik längs kortsidan och trycker upp bollen stenhårt i bortre nättaket till 1-12 och sen avslutar Fidde med en rökare frön högersidan och upp i nättaket och gör här sitt fjärde mål och fastställer slutresultatet till 1-13.

Vi tackar motståndarna, domaren, klacken från Folkabo som stöttade sitt lag hela matchen. Vi hade Stefan med som filmade matchen och han bjöd även på brakfika efteråt, vi hade flera skadade spelare på plats, bl.a. Robin som fick köra "rehab" som linjedomare och även några andra som ryckte in som medhjälpare.

Avslutningsvis gör vi massa bra grejer över hela banan, vår trupp idag gör en stabil match, vi gör massor av mål och skapar ändå fler målchanser så kan vi hålla skärpan och kanske lägga lite träningar på enbart "fasta situationer" blir detta en kul säsong helt klart! Vår bredd i truppen saknar nog motstycke i de flesta klubbarna häromkring??? Stabil insats av även ledarna och vårt nya "bötessystem" kammade 0 kronor idag vilket var mycket glädjande! Nu siktar vi på träning i Varnhem på tisdag och sen söndag i Lundsbrunn, kallelserna kommer var så säkra och snabba svar kommer premieras.