Medlemsregistrering
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

2 assisterande tränare klara för innebandyns a-lag!
2018-06-17 21:04
Gustav Larsson och Andreas Svensson.
För en tid sedan presenterades Timmy Gustafsson som spelande tränare för Varnhems a-lag i innebandy. Nu är det dags att presentera resten av tränartrion inför kommande säsong.

Först ut, Gustav Larsson:

Tjenare och välkommen tillbaka till Varnhems IF, Gustav! För de som inte redan har koll på dig, kan du berätta lite snabbt om dig själv?
Tackar! Jag bor sedan 10 år i Falköping med fru och 2 barn. Jag har hållit på mycket med innebandy genom hela livet och har tidigare både spelat och tränat innebandy i mestadels Skara och Varnhem. De senaste åren har inte tiden funnits, så då har det bara varit från åskådarplats man följt innebandyn.

Du kommer att vara assisterande tränare, men också spela själv nästa säsong. Vad har du för tankar kring detta?
Det ska bli oerhört kul och jag kommer att vara med så mycket jag har möjlighet till och tiden tillåter, i den roll jag gör minst skada, haha!
Vi kommer påbörja ett nytt kapitel i Varnhem nu och en ny grund ska byggas. Jag ser det som en rolig utmaning att vara en del av detta och är taggad!

Det är lätt att se det som något negativt att man åkte ur finrummet i div 3 förra säsongen, men du pratar om rolig utmaning?
Jag har haft förslag från andra håll som de senaste åren haft "vind i seglen", men jag ser det som mycket mer utmaning att "vända ett segel" än att glida på det, så absolut ser jag detta som en rolig, men givetvis tuff utmaning. Det ska bli oerhört kul!

Vad hoppas du kunna bidra med?
På planen kommer jag försöka bidra med mitt tvåvägsspel och förhoppningsvis några poäng. Vid sidan är det sådant jag verkligen älskar, nämligen taktiska bitar, grundspel och detaljer. Jag kommer vara med och se till att vi håller nivån uppe i det vi gör och jag kommer att ställa krav.

Hur ser du på lagbygget såhär långt?
Jag tycker det ser bra ut. Vi har många olika spelartyper i laget och nu ska vi påbörja arbetet med att slipa och forma.

Vad vet du om kommande motståndet i div 4? Kan man dra jämförelser/skillnader rent generellt med div 3?
Har följt såväl division 4 som div 3 lite och självklart är det ett par steg mellan divisionerna. Generellt är 3:an mer spelskickligt, medan 4:an har mycket vilja och kamp.

Vad gör du helst en ledig sommardag, förutom att scouta motståndare då förstås? Haha, då är jag med mina barn och frugan och leker, badar och äter gott. Sådana dagar är oslagbara!

Som slutfråga för denna gång, vad tror du om Sveriges chanser i fotbolls VM?
Nyckelmatch direkt mot Sydkorea. Torsk där och vi åker ut i gruppen.

Innebandysektionens kommentar:
Gustav har varit borta från seriespel några säsonger av privata skäl, men återvänder nu och direkt tar han på sig ansvaret som assisterande tränare. Typiskt Gustav, som alltid är beredd att axla det ansvar som läggs på honom. Med sin rutin och sin enorma sakkunskap inom innebandy kommer han att bli en stor tillgång för laget kommande säsong. Han utnyttjade sitt spelaravbrott för att bli pappa och det känns som om han skulle kunna ta den rollen även inom laget.

__________________________________________________________


Även Andreas Svensson kommer att vara assisterande tränare kommande säsong.

Tjena Andreas! För de som inte redan har koll på dig, kan du berätta lite snabbt om dig själv?
Tjena! Jag är 24 år. Är center när jag spelar. Brukar vara med vänner på min fritid.

Har du några andra intressen/hobbys utöver innebandyn?
Jag gillar att spela fotboll och att vara med kompisar. Kan bli en och annan löprunda då och då.

Efter många i Varnhems IF, så var du med ifjol och åkte ur div 3. Med lite distans på det hela, hur ser du på den gångna säsongen?
Den förra säsongen var inte som jag hoppades rent resultatmässigt. Förra säsongen gick inget våran väg utan det var alltid stolpe ut. Men det fanns bra stunder med.

Du kommer att spela själv nästa säsong, men också vara assisterande tränare. Vad har du för tankar kring detta?
Det kommer att bli spännande och jag hoppas att kunna hjälpa med det jag kan.

Hur ser du på lagbygget såhär långt?
Lagbygget är i full gång redan och vi har fått in några nyförvärv som jag tror kan göra skillnad, men även folk som gör comeback. Det kommer att bli spännande att se hur truppen ser ut när den är klar.

Vad vet du om kommande motståndet i div 4? Kan man dra jämförelser/skillnader rent generellt med div 3?
Vet inte jättemycket om motståndet i div 4, men skulle tro att vi kan ge alla lag en jämn match.

Vad gör du helst en ledig sommardag, förutom att tunnla Timmy då förstås?
Jag spenderar gärna en ledig dag på sommaren med kompisar och hittar på något kul.

Som slutfråga för denna gång, vad tror du om Sveriges chanser i fotbolls VM?
Tror Sverige åker ut i gruppen, tyvärr.

Innebandysektionens kommentar:
Andreas Svensson är numera, liksom Timmy, en trotjänare i klubben. En grovjobbare såväl på planen som vid sidan om. Har som spelare utvecklats sakta men säkert och är numer en av lagets bästa målskyttar. Visade även fina ledaregenskaper säsongen 2015-2016 då han ledde det dåvarande division 3-laget tillsammans med Timmy. Det känns som om innebandyn tar en stor plats i Andreas liv och detta är kanske den bästa egenskapen av alla.


FORZA VIF!


Nyhetsarkiv
Förlust mot Lockerud U!2018-11-05 19:28
Truppen just nu! 2018-06-21 23:21
Comeback x 2 2018-06-11 22:51
NYFÖRVÄRV!2018-05-30 07:27
#31 #352018-05-28 11:26
Säsongen 2018/192018-05-22 23:03
Innebandy news!2018-05-13 22:21
 
Huvudsponsorer
Sponsorer