Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Efterlängtad vinst för innebandyherrarna!
2018-11-25 11:55
T.v. Matchens lirare, Sebbe, hämtar ut sitt pris på Logic i Skara.

Under fredagskvällen var det dags för vår 6:e seriematch och nu var det dags för derby borta mot Falköpings IBK U. 


Vi hade samling, med matchgenomgång och lättare förtäring på Rasta i Falköping, för att därefter bege oss vidare till Odenhallen. 


Många återbud inför matchen, där vi i vanlig ordning får stuva om rejält i kedjorna, men vi kommer, detta till trots, till spel med 16 utespelare och en mv, vilket känns nödvändigt då vi vet att Falköping är bra tränade. Vi känns laddade och på hugget på uppvärmningen. 


Period 1: 

Vi tar tag i taktpinnen direkt i inledning av matchen och låter Falköping jaga boll, medan vi spelar runt. Knappt 9 minuter spelade när Skallberg tar emot en fin pass av Timmy och smäller in 0-1. 

Innan periodpaus får vi spela PP och där utökar Andreas vår ledning (ass Erlingfors) till 0-2. En av våra bästa perioder för säsongen. 


Andra perioden och Falköping höjer tempot och det blir lite svängigare spel. Anförda av deras a-lagsspelare gör de också 1-2 och strax därefter åker vi på en utvisning och får spela BP. Här är vi återigen bra i positionsspelet och täcker ytorna bra, samtidigt som Sebbe tar de bollarna som slinker igenom. 

Efter BP:t fortsätter Falköping komma till skott, men Sebbe storspelar i målet. 


Psykologiskt viktigt mål görs sedan av Alush och det står 1-3. 

Vi fortsätter spela aggressivt, men glömmer av en Falköpingsspelare i höga slottet, som snyggt sätter 2-3 i krysset, otagbart för Sebbe i mål. 


Sista fem minuterna av mellanakten rullar vi boll bra och tar tag i taktpinnen igen och Sundberg prickar krysset till 2-4 (oklart om Reinert får en liten styrning på den eller ej?). 


Sista perioden och vi kontrollerar matchen bra och ligger hela tiden tajt i försvaret, samtidigt som vi spelar smart och håller i bollen bra. Falköpingsspelarna är tydligt frustrerade och det blir lite stökigare situationer för domarna att försöka reda ut. Alush hittar en offensivt rusande Reinert, som trycker in 2-5 med ca 11 min kvar av matchen. 


Därefter är det hårt jobb och i en närkampsduell åker Reinert på en 5-minutersutvisning. Vi känns trygga i vårt boxplay och kapten Lagerman går i bräschen och visar offervilja, men tas bryskt flertalet gånger av hemmaspelarna utan att det resulterar i något domslut till vår fördel. Lagerman fälls och i fallet touchar han bollen och åker ut för liggande spel och nu väntar spel 5 mot 3 i 17 sekunder. Påväg till bänken gapas det diverse glåpord mot vår kapten och i stridens hetta rinner det nu över även för en vanligtvis lugn göteborgare och han gapar något tillbaka till gaphalsen på läktaren och får pga det syna det röda kortet.


Vi håller huvudena kalla trots detta och spelar av totalt över 7 minuters boxplay utan några större problem, samtidigt som Falköping fortsätter spela bryskt. De sista minuterna får domarna nog och visar först ut en och sedan en andra hemmaspelare och vi kan spela av de sista minuterna i en totalt sett väl genomförd match. 


Slutresultatet skrivs till 2-5 och äntligen inkasserar vi våra första poäng för säsongen. 


Sammanfattningsvis: 

Bra match där vi krigar i 60 minuter och det är väl egentligen bara i någon minut av dessa 60 som vi missar lite i positionsspelet. Vi har ett par felpassningar som resulterar i bra avslutslägen för Falköping. Vi hjälper varandra på ett bra sätt och vi är mer distinkta och tydliga i offensiv zon, samtidigt som försvaret sitter bra. 


Samtliga våra backar gör ett gediget jobb denna match. Extra kul dock att se Dennis Björk på backposition. Daniel Sundberg tillbaka efter skada, som han ådrog sig mot just Falköping U i träningsmatchen veckan före seriestarten, gör en gedigen comeback! Bland våra forwards är det 10 spelare som alla gör jobbet och även hotar framåt. Kort och gott en stark laginsats. 


Matchens lirare: Sebbe, som storspelar och räddar 23 av 25 skott. Vår sponsor, Logic, utdelade en matchens lirarebonus i form av en Qpad Gamingmus. Detta tackar vi för! 


Tack till tillresta supporters, domarna och Falköping för denna gång. 


Vi kör vidare med ny hemmamatch på söndag i borgen. Varmt välkomna då! 


Nu ökar vi! 🔥


Nyhetsarkiv
Förlust mot Lockerud U!2018-11-05 19:28
Truppen just nu! 2018-06-21 23:21
Comeback x 2 2018-06-11 22:51
NYFÖRVÄRV!2018-05-30 07:27
#31 #352018-05-28 11:26
Säsongen 2018/192018-05-22 23:03
Innebandy news!2018-05-13 22:21
 
Huvudsponsorer
Sponsorer