Förlust hemma mot Stöpen U.
2018-12-09 22:46

Ny hemmamatch om nu var det Stöpen U som skulle stå för motståndet. Samtliga tre nyförvärv för veckan var med i laguppställningen och ett taggat lag kom till spel.

Stöpen med ett slagkraftigt lag i en skön mix, med en kedja från deras a-lag, tillsammans med en kedja innehållande tre spelare födda 03.

En helt okej första period, där dock Stöpen är distinktare i avslutslägena gör att det står 2-4 efter första 20. Målskyttar för hemmalaget är Sundberg och Erlingfors, båda assisterade av Reinert.

I andra åker vi på en tidig utvisning och Stöpen kan genom matchens gigant, Johan Klasson, utöka sin ledning till 2-5 efter ett snyggt tekniskt nummer av nämnde Klasson i powerplay.

Därefter kliver Alush fram och med 13 sekunders mellanrum gör han två identiska mål och nu är det match igen, 4-5.

Tyvärr faller vi ur vår spelidé här och går bort oss och vi har 4 riktigt usla minuter. Stöpen är inte sena med att utnyttja våra misstag och gör på dessa minuter 4 mål. 4-9!

11 minuter in i perioden får Sebbe en ordentligt smäll över huvudet efter en våldsam satsning från en bortaspelare. Sebbe blir liggandes med rejäla nacksmärtor och ambulans får inväntas.

Efter en längre tids väntan på att kunna återuppta spelet är det så dags att blåsa igång spelet igen.

In i mål kommer nu Tobbe Björk.

Härifrån tar vi tag i taktpinnen igen och pressar på Stöpen hårt. Signifikativt för matchen så studsar bollarna inte vår väg och vi har totalt 4 skott i målburen.

Innan perioden är slut hinner dock Alush med sitt tredje mål för kvällen och ställningen ör 5-9, med 20 minuter kvar att tampas om.

Sista perioden och vi åker tidigt på en utvisning, som sedermera Stöpen förvaltar fint och gör 5-10 på.

Sedan har vi en 10-minutersperiod där vi spelar bra och trycker på. Erlingfors och Alush gör varsitt mål och ställningen är nu 7-10. I vårt efterföljande pp är det Stöpen som nätar och sista 8 minuterna kontrollerar Stöpen spelet bra, även om vi har våra chanser att reducera. Stöpen får sista ordet och slutsiffrorna skrivs till 7-12.

Summerar vi kvällen så möter vi idag ett riktigt krigarlag, som spelar efter sin förmåga och är vassa när chanser, eller kvartschanser dyker upp. Givetvis riktigt tråkigt med Sebbes skada. Tobbe gör det dock riktigt bra de 29 minuter han spelar.

Vår förstakedja står för samtliga mål framåt och av 14 poäng, görs 13 av spelare från förstakedjan. Bra betyg för dessa 5, men svårt att vinna matcher när bara en kedja producerar, så där har vi lite att jobba med.

Bästa hemmaspelare denna kväll går ändå till Anton Lundin, som egentligen gör allt rätt på planen. Han vinner i stort sett varenda närkamp och varenda andraboll och går i bräschen i 60 minuter.

Nu slickar vi såren och blickar mot årets sista match borta mot Nossebro på fredag. En vinst här skulle smaka fint innan vi tar lite julledigt.

Tack alla berörda för hjälpen med allt runtom denna kväll. Bra jobbat fam Åberg, BG, Adam B, Albert, Nicke, Jocke mfl.