Medlemsregistrering
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Suddenförlust under söndagskvällen!
2019-02-03 23:17

Söndag och ny hemmamatch för innebandyherrarna. 


För motståndet denna kväll stod IBK Vänersborg U, med ett lag bestående av en mix av yngre talanger och dubblerande a-lagspelare från deras div.2-lag. 


Dålig start på matchen och tidigt 0-1. 

Gästerna ökar på till 0-2 efter en snygg diagonalare genom slottet och avslutet slinker in mellan benen när Sebbe gör sin sidledsförflyttning. 

Några minuter senare ökar man på till 0-3. 

Varnhems store krigare i första perioden och likväl vår bäste spelare denna period, Jonas ”Joppe” Svensson reducerar till 1-3 efter ett vackert anfall och en snyggt avslut. Första målet i Varnhemströjan och lika bra att göra det storstilat, eller hur Joppe? 

Innan perioden var slut missar vi markeringen i ett frislag om gästerna har en ledning på 1-4 efter första perioden, där alla inte riktigt är på tårna från start. 


Andra perioden och vi kommer ut med mer pondus och mod. Vi lägger bollar på mål och vågar spela vårt spel. 

Biffen hittar Erling med en fin pass och avslutet är kliniskt, 2-4. 

Ett par minuter senare lägger Stefan in en boll mot mål som Joppe krigar på och lyckas kämpa in i mål och därmed är matchen verkligen vid liv, 3-4. Därefter gör gästerna 3-5, innan Erlingfors serverar Biffen, som visar klass i avslutet och reducerar på nytt till 4-5. 


Halvvägs in i mittenakten åker vi på ett boxplay. I sedvanlig ordning är vi grymt starka i spelet numerärt underläge och vi dödar utvisningen relativt smärtfritt. Jim hittar sedan Erik Larsson, som stänker in kvitteringen, 5-5. 

Bara knappa minuten senare tar vi ledningen genom Welamsson, efter förarbete av Felix. 

Innan perioden är slut lyckas dock Vänersborg göra 6-6. 


Tredje perioden och Erling når Biffen återigen och Biffen sätter 7-6. 


Ett par minuter senare så har gästerna vänt på steken och leder med 7-8, innan Vi får chansen i powerplay. 

Här dröjer det inte länge innan Rasmus hittar Felix som gör 8-8. 


Därefter åker vi på en 2+2+10:a och nu väntas spel i 4 mot 4 innan Vänersborg får ett par minuters powerplay. Ytorna öppnar upp sig åt båda håll och en viss försiktighet på hemmalaget breder ut sig, men man klarar av det numerära underläget och satsar nu hårt framåt. 

I en kontring som uppstår gör sedan Vänersborg 8-9 med 6 minuter kvar att spela. 

Vi forcerar framåt och Skallberg lägger en lång längs kanten på Alush, som i sitt andra byte skickar iväg en projektil och sätter 9-9, när klockan står på 18:38. 


Lagen får sedan varsin chans, men målvakterna räddar en gång vardera och det hela får avgöras i sudden. 


Väl i sudden har vi lägen att avgöra, bland annat via ett nytt hårt avslut av Alush, men bortalagets målvakt reflexräddar snyggt. Istället kommer ett hårt backskott från gästerna, som borrar sig in i mål och 9-10 är ett faktum. 


Sammantaget en bra match med högt underhållningsvärde. Vi gör en halvt tveksam förstaperiod, för att sedan verkligen steppa upp ordentligt allesammans. Vi visar att vi är starka när vi jobbar tillsammans och när vi vågar tro på vårt spel. Vi tar med oss nya erfarenheter och jobbar vidare på veckans träningar, innan det är dags för match borta mot Fristad U på fredagkväll. 


Bäst i hemmalaget denna kväll var kedjetrion Joppe, Welamsson och Albin, som slet hårt i 63:29 och var riktigt bra både offensivt, som defensivt. Skallberg ska ha beröm för sin insats tillsammans med Anton i dagens bästa backpar också. 


Vi tackar Håkan, BG, Malin och övriga för hjälpen denna kväll och vi tackar Vänersborg för en bra match och grattis till vinsten. Domarna Stefanovski och Dimitrovski gjorde en riktigt bra match och höll en jämn nivå där ute.


Nya tag i veckan och chans till revansch redan på fredag, då vi gästar Fristad U i en svår bortamatch på extremt halkigt golv. 

På återseende, forza VIF! 


Nyhetsarkiv
Förlust mot Lockerud U!2018-11-05 19:28
Truppen just nu! 2018-06-21 23:21
Comeback x 2 2018-06-11 22:51
NYFÖRVÄRV!2018-05-30 07:27
#31 #352018-05-28 11:26
Säsongen 2018/192018-05-22 23:03
Innebandy news!2018-05-13 22:21
 
Huvudsponsorer
Sponsorer