Säsongens "derby" Varnhem/Lundsbrunn - Axvalls IF avgjort
2020-08-19 22:30
Kvällens match med publik, allt flöt på och de var lapp på luckan när vi nått 50 personers gränsen!
Matchen ingen vill missa, vårt säkerhetstänk i Covid - 19 tider fungerade utmärkt, alla respekterade avspärrningar, undvek köer och höll distans under matchen och vid kiosken!

Ett stort tack till alla som var på plats och även ni som inte ville utsätta er för nån trängsel, det fanns gott om plats runt Varnhems IP. Vill nämna Ola, Veronika, Greven Kristoffer, Arben, Abbe, Mattias, Lukas, Blom, Enis, Per, Mikele mfl som evenemangsvärdar, Tilda, Per och deras tjejer som var med som bollkajsor och Nadija - Madde och Antin som skötte kiosken!

Nu över till matchen, det var ett mycket blekt hemmalag som trots att de leder serien, hade tidig samling, en bra uppvärmning såg ut som de redan vunnit matchen blev helt tagna av Axvalls höga press och det var fullt rättvist med ledning för gästerna 0-1 redan efter några minuter av matchen. Hemmalaget fick jobba sin in i matchen och det såg ut att kunna bli en snabb kvittering men stolpar och en duktig målis höll tätt i en knapp halvtimme innan vi äntligen fick in bollen genom duktige Abel G 1-1 och nära flera gånger efteråt men det stod sig halvleken ut!

Oklart vad som sades i halvlek, inga byten i hemmalaget men flera spelare värmde upp och hemmalagets bänk skulle vara startspelare i vilket lag som helst. Efter 10 minuter var de då dags för byte, ett felaktigt sådant och jag kunde inte avgöra hur många meter eller centimeter de var men gult kort för Nyberg ingen vidare start där va??? Nu är ju inte Nyberg nån som bryr sig, han går bara in och vinner dueller på mitten! De känns som vi har börjat ta över mer och mer när Axvall får en kontring och avslutet slinker in 1-2 efter 60 min. Klart de var tungt men inget gnäll utan full fart framåt och det hänger en kvittering i luften, gästerna har svårt att hänga med när vi sätter fart på bollen och de tvingas ta en frispark i ett farligt läge.... Noah trycker till bollen som tar ribba ner och ut till en framstormande Nyberg som nickar in bollen (om den inte var inne redan på frisparken) 2-2 kvitterat var de i alla fall. Nu ökar hemmalaget tempot, några nya byten och man ser ett kraftigt spelövertag med ett Axvall som försvarar sig bra och är farliga på omställningar/kontringarna, vi kommer i våg efter våg och det är några fina individuella prestationer vi får se med tunnlar och väggspel innan bollen släpps snett inåt - bakåt och Nyberg placerar in ledningsmålet 3-2 efter dryga 70 minuter. Ingen som vågar pusta ut än, ett felpass eller nån som halkar och vips är gästerna där och hugger så Aladin i målet får jobba han också. Hemmalaget skapar mycket men ribba, stolpar och en duktig målis hos gästerna håller tätt fram till stopptid då vi anfaller längs högersidan och avlutar med ett fint inlägg som Fidde nickar in , mycket snyggt anfall och mål. Mot slutet har Axvall skickat upp sina tunga pjäser för få till en kvittering men det gick inte den här gången utan VIF/LIF forsar vidare!

Vi tackar Axvalls IF för en bra match, även dagens domare skötte sig bra och det kan inte vara lätt och få en sån här match där många känner varandra sen många år och trycker till i närkamperna. Nu ser vi fram mot en träning i Lundsbrunn och sen en ny match och det ser ut att bli en tidig "seriefinal" då serietvåan Forsviks IF ska komma på besök till Sörbo och vi siktar på att kunna ta emot publik även på den matchen upp till max 50 personer bör väl funka även där ???