Varnhems IF - Falköpings IBK U
Under lördagen spelade vi så äntligen vår första träningsmatch. Vi har ju haft två träningsmatcher till på g, men tyvärr har vi haft oturen att i båda dessa fall ha blivit nobbade. Troligtvis har man varit rädda för att möta det nya, spännande Varnhems IF, eller om det helt enkelt fallit på andra grunder. Men den som väntar på något gott...

Efter tidig samling med genomgång av laget och lite teori  var det så dags för oss att få testa de sakerna vi under månaders tid nu har nött på på våra träningar.

Laget kändes taggat och inspirerat på uppvärmningen och alla var ivriga på att sätta igång.

När väl matchen börjar åker vi på kalldusch, efter kalldusch och det märktes tydligt att detta var vår första träningsmatch för säsongen. 0-3 till ett smart spelande Falköpings U redan efter dryga 5 minuter. Gästerna hade även bud på fler mål, men kryssribban hindrade Falköpings lagkapten, Marcus Lantz, från ett riktigt drömmål.
Efter den darriga inledningen skärper vi till oss och hämtar upp spelet något och efter första 20 minuterna i denna målglada tillställning står det 5-5. Tyvärr utgår Donnie med en skada tidigt i denna första period.

I andra perioden turas man om med målskyttet. Efter halva matchen gör vi ett planerat målvaktsbyte då Albert spelat sina första 30 minuter i Varnhemströjan och in mellan stolparna kommer nu Sebbe.
Även om det är Varnhem som är det spelförande laget, så är det Falköping, med sin effektivitet, som leder matchen efter 40 minuters spel. Ställningen är 8-9 när det är dags för pausvila.

Vi reder ut lite saker inför tredje perioden. Efter två perioder som matchcoach får nu också Gustav snöra på sig skorna och känna på hetluften.
Vi får spela både bp och pp och det ser bra ut i båda spelformerna, då vi håller tätt i boxplay och sedermera målar i powerplay.
Vi vinner sista perioden med 4-0 och gör en gedigen sista period, med stort bollövertag, rejält försvarsspel och finurligt anfallsspel. Matchen slutar 12-9.

Sammanfattningsvis är detta en bra genomkörare och vi får många positiva besked, samtidigt som vi givetvis får se saker som vi behöver jobba vidare med på träningarna framöver.

Vi tackar domare, Falköpings U, publik, samt hjälpen från BG och Thulin för denna gången. Om mindre än två månader möts de båda lagen i serien och räkna med ett revanschsuget Falköpingslag vi får möta i Odenhallen då. Matcherna mellan just Falköping och Varnhem har ju en historik som gör att matcherna lagen emellan brukar bli riktigt underhållande och prestigefyllda. Fram tills dess önskar vi vår seriekollega lycka till i de inledande matcherna och på återseende.

Samtliga i laget ska vara nöjda med sin insats. En stark laginsats. Kul att se nya, gamla och nygamla ansikten i Varnhemströjan. Nu ökar vi!