Första perioden fällde Varnhem!
2019-01-22 12:29
Varnhem - Grästorp 7-9.
Ny söndagsmatch på hemmaplan och laget kändes taggat på värmningen. Vi gjorde tidigt 1-0, men det var Grästorp som inledde klart bäst i första perioden och gjorde lite vad de ville på planen. Detta mot ett stillastående hemmalag, som verkade ha glömt allt vi hade gått igenom innan matchen. 2-6 var ställningen efter första 20.

Efter ett uppvaknande i periodpausen kom vi ut som vi ska göra och tryckte tillbaka Grästorp rejält första halvan av andra perioden och kunde komma ikapp till 6-6. Här var gästerna rejält i gungning, likt vi var i första perioden. Tyvärr åkte vi på en utvisning pga en mycket tveksamt dömd hands. Här dröjer det bara några sekunder innan Grästorp gör 6-7. Minuten senare åker vi på en 5-minutersutvisning och där föll vi ur momentum. Vi brände här också en straff och med 13 sekunder kvar av mellanakten gjorde Grästorp 6-8, genom en för dagen outstanding Per Erkki, lagkapten hos gästerna.

Under andra perioden åkte också vår härförare på backen, Fredrik Reinert, på en otäck smäll över nacke/huvud, som gjorde att han fick vila resten av matchen. Vi hoppas på snabbt återhämtning på honom i veckan.

Tredje perioden och vi får ett tidigt PP, som ger oss 7-8 och ny luft. Knappt halva sista perioden spelade och Grästorp, genom ett snyggt anfall av deras förstafemma sätter matchen sista mål, 7-9.
Trots flera chanser, med spel i numerärt överläge, kommer vi inte närmare och gästerna ror hem denna smågriniga match.

Mål: Alush 2, Sundberg, Erik, Felix, Welamsson, Erlingfors.
Assist: Alush, Sundberg, Timmy, Jim, Martin.

Vi tar med oss att vi inte når upp till den nivån vi ska vara på, sett över 60 minuter. Första perioden är alldeles för dålig och vi sätter oss själva i en svår sits. Vi drar på oss onödiga utvisningar och håller inte huvudena kalla. Vi borde också fått ut mer i PP i sista perioden, men där får vi lägga extra krut på träningarna framöver.