Storseger i sista hemmamatchen!
2019-02-25 12:38
Sebbe höll nollan och räddade samtliga 19 skott!
Under söndagen spelade våra innebandyherrar så säsongens sista hemmamatch. - Och som man gjorde det!

Falköpings a-lag har haft en riktigt tuff vecka, med tre matcher på sex dagar och för några av de dubblerande spelarna var detta alltså den fjärde matchen på en vecka. Detta mot ett hungrigt hemmalag som var taggade på en snygg avslutning inför sin hemmapublik.

Denna gången var vi med från start. Båda lagen kände på varandra i inledningen, innan kapten Lagerman gjorde 1-0 drygt 7 min in i matchen.
Kort därefter ökar Biffen på till 2-0, som blir periodställningen efter första 20.

I andra perioden kommer en urladdning från hemmalaget, som gör 6 mål, varav 2 i boxplay och matchen står således 8-0 efter 2 spelade perioder.

I sista perioden rycker gästerna upp sig rejält spelmässigt, men hemmalaget är kompakta i sitt uppställda försvar och de skotten som slinker igenom har Sebbe i mål bra koll på och matchen slutar 10-0.

Sammanfattningsvis: Givetvis en del utropstecken efter en sådan här match, såsom Sebbes hållna nolla (samt en assist), vårt kompakta försvar och att vi är farliga när vi får våra lägen.

Alush och Erlingfors gör 3 mål vardera (!) och vinner många närkamper, med Sundberg som tar ett stort defensivt ansvar som center bakom.

Vår outtröttliga ”motor”, Timmy, vinner varje duell och sätter standarden i vårt spel genom hela matchen.

Vi är inte nöjda med vår tredjeperiod, där vi inte har samma rull, men vi krigar för att hålla nollan och lyckas med detta, vilket i sig är starkt. Vi fortsätter vara starka i boxplay och trots tre numerära underlägen, så vinner vi i den spelformen med 2-0, vilket givetvis är positivt.

Nu gäller det att ta nya tag och kämpa vidare på träningarna framöver. Vi måste vara ödmjuka inför stundande uppgifter, då tre riktigt tuffa bortamatcher väntar och först ut är Elfhög U på söndag i Trollhättan.