Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Episk upphämtning gav 2 poäng borta mot serietvåan!
2019-02-09 00:54
Svår bortamatch mot serietvåan en slaskig fredagkväll i februari. Ett Fristad U som endast förlorat två matcher under ordinarie tid denna säsongen. Båda gångerna mot serieledarna Lockerud U. Nog visste vi att det skulle bli en svår match alltid. 

Efter en (återigen) riktigt svag inledning av matchen, slutar slutligen första perioden 9-3 till hemmalaget. 
Efter en magisk andra- och tredjeperiod står det efter 60 minuters spel 12-12. 
I förlängningen avgör Felix Storm och vi kniper två starka poäng. 

Nu har vi på de två senaste matcherna först en förlust i sudden hemma mot serietrean i söndags och nu ikväll alltså en suddenvinst borta mot serietvåan. Vi visar att vårt spel, som vi byggt på tålmodigt sedan i augusti, nu börjar ge resultat alltmer. Detta i kombination med hårt slit och ett enat lag. Vi kan, när vi får bitarna att sitta, slå topplagen i serien. 

Det är i sig en styrkedemonstration att vi åker med 19 spelare, trots att ett gäng spelare saknas denna kväll. 
Totalt är vi nu 35 licensierade spelare och fler lär vi bli, så konkurrensen är tuff, men också sund. 

En stark laginsats ikväll i en galen match. Nu håller vi också tummarna för att Reinert återhämtar sig fort från smällen han åkte på och att läkaren kan komma med lugnande besked. 

Forza VIF!
Suddenförlust under söndagskvällen!
2019-02-03 23:17

Söndag och ny hemmamatch för innebandyherrarna. 


För motståndet denna kväll stod IBK Vänersborg U, med ett lag bestående av en mix av yngre talanger och dubblerande a-lagspelare från deras div.2-lag. 


Dålig start på matchen och tidigt 0-1. 

Gästerna ökar på till 0-2 efter en snygg diagonalare genom slottet och avslutet slinker in mellan benen när Sebbe gör sin sidledsförflyttning. 

Några minuter senare ökar man på till 0-3. 

Varnhems store krigare i första perioden och likväl vår bäste spelare denna period, Jonas ”Joppe” Svensson reducerar till 1-3 efter ett vackert anfall och en snyggt avslut. Första målet i Varnhemströjan och lika bra att göra det storstilat, eller hur Joppe? 

Innan perioden var slut missar vi markeringen i ett frislag om gästerna har en ledning på 1-4 efter första perioden, där alla inte riktigt är på tårna från start. 


Andra perioden och vi kommer ut med mer pondus och mod. Vi lägger bollar på mål och vågar spela vårt spel. 

Biffen hittar Erling med en fin pass och avslutet är kliniskt, 2-4. 

Ett par minuter senare lägger Stefan in en boll mot mål som Joppe krigar på och lyckas kämpa in i mål och därmed är matchen verkligen vid liv, 3-4. Därefter gör gästerna 3-5, innan Erlingfors serverar Biffen, som visar klass i avslutet och reducerar på nytt till 4-5. 


Halvvägs in i mittenakten åker vi på ett boxplay. I sedvanlig ordning är vi grymt starka i spelet numerärt underläge och vi dödar utvisningen relativt smärtfritt. Jim hittar sedan Erik Larsson, som stänker in kvitteringen, 5-5. 

Bara knappa minuten senare tar vi ledningen genom Welamsson, efter förarbete av Felix. 

Innan perioden är slut lyckas dock Vänersborg göra 6-6. 


Tredje perioden och Erling når Biffen återigen och Biffen sätter 7-6. 


Ett par minuter senare så har gästerna vänt på steken och leder med 7-8, innan Vi får chansen i powerplay. 

Här dröjer det inte länge innan Rasmus hittar Felix som gör 8-8. 


Därefter åker vi på en 2+2+10:a och nu väntas spel i 4 mot 4 innan Vänersborg får ett par minuters powerplay. Ytorna öppnar upp sig åt båda håll och en viss försiktighet på hemmalaget breder ut sig, men man klarar av det numerära underläget och satsar nu hårt framåt. 

I en kontring som uppstår gör sedan Vänersborg 8-9 med 6 minuter kvar att spela. 

Vi forcerar framåt och Skallberg lägger en lång längs kanten på Alush, som i sitt andra byte skickar iväg en projektil och sätter 9-9, när klockan står på 18:38. 


Lagen får sedan varsin chans, men målvakterna räddar en gång vardera och det hela får avgöras i sudden. 


Väl i sudden har vi lägen att avgöra, bland annat via ett nytt hårt avslut av Alush, men bortalagets målvakt reflexräddar snyggt. Istället kommer ett hårt backskott från gästerna, som borrar sig in i mål och 9-10 är ett faktum. 


Sammantaget en bra match med högt underhållningsvärde. Vi gör en halvt tveksam förstaperiod, för att sedan verkligen steppa upp ordentligt allesammans. Vi visar att vi är starka när vi jobbar tillsammans och när vi vågar tro på vårt spel. Vi tar med oss nya erfarenheter och jobbar vidare på veckans träningar, innan det är dags för match borta mot Fristad U på fredagkväll. 


Bäst i hemmalaget denna kväll var kedjetrion Joppe, Welamsson och Albin, som slet hårt i 63:29 och var riktigt bra både offensivt, som defensivt. Skallberg ska ha beröm för sin insats tillsammans med Anton i dagens bästa backpar också. 


Vi tackar Håkan, BG, Malin och övriga för hjälpen denna kväll och vi tackar Vänersborg för en bra match och grattis till vinsten. Domarna Stefanovski och Dimitrovski gjorde en riktigt bra match och höll en jämn nivå där ute.


Nya tag i veckan och chans till revansch redan på fredag, då vi gästar Fristad U i en svår bortamatch på extremt halkigt golv. 

På återseende, forza VIF! 

Första perioden fällde Varnhem!
2019-01-22 12:29
Varnhem - Grästorp 7-9.
Ny söndagsmatch på hemmaplan och laget kändes taggat på värmningen. Vi gjorde tidigt 1-0, men det var Grästorp som inledde klart bäst i första perioden och gjorde lite vad de ville på planen. Detta mot ett stillastående hemmalag, som verkade ha glömt allt vi hade gått igenom innan matchen. 2-6 var ställningen efter första 20. 

Efter ett uppvaknande i periodpausen kom vi ut som vi ska göra och tryckte tillbaka Grästorp rejält första halvan av andra perioden och kunde komma ikapp till 6-6. Här var gästerna rejält i gungning, likt vi var i första perioden. Tyvärr åkte vi på en utvisning pga en mycket tveksamt dömd hands. Här dröjer det bara några sekunder innan Grästorp gör 6-7. Minuten senare åker vi på en 5-minutersutvisning och där föll vi ur momentum. Vi brände här också en straff och med 13 sekunder kvar av mellanakten gjorde Grästorp 6-8, genom en för dagen outstanding Per Erkki, lagkapten hos gästerna. 

Under andra perioden åkte också vår härförare på backen, Fredrik Reinert, på en otäck smäll över nacke/huvud, som gjorde att han fick vila resten av matchen. Vi hoppas på snabbt återhämtning på honom i veckan. 

Tredje perioden och vi får ett tidigt PP, som ger oss 7-8 och ny luft. Knappt halva sista perioden spelade och Grästorp, genom ett snyggt anfall av deras förstafemma sätter matchen sista mål, 7-9. 
Trots flera chanser, med spel i numerärt överläge, kommer vi inte närmare och gästerna ror hem denna smågriniga match. 

Mål: Alush 2, Sundberg, Erik, Felix, Welamsson, Erlingfors. 
Assist: Alush, Sundberg, Timmy, Jim, Martin. 

Vi tar med oss att vi inte når upp till den nivån vi ska vara på, sett över 60 minuter. Första perioden är alldeles för dålig och vi sätter oss själva i en svår sits. Vi drar på oss onödiga utvisningar och håller inte huvudena kalla. Vi borde också fått ut mer i PP i sista perioden, men där får vi lägga extra krut på träningarna framöver. 

Bäst i hemmalaget denna kväll, Daniel Welamsson

Nu tar vi nya tag, redan på torsdag väntas ny match och denna gången är det borta mot Lockerud U. Det blir en utmaning för oss att möta serieledarna, som hittills är obesegrade i serien. 

Tack till publik, domare, Grästorps IBK och alla som hjälpte till vid sidan om! 
Stormen Felix blåser in över Varnhem på söndag!
2019-01-19 09:05
Felix Storm förstärker innebandyherrarna.

Nästa spelare som fyller på a-lagstruppen är vår egen Storm, eller närmare bestämt comebackande Felix Storm.


Felix är fostrad i Varnhem, där han också spelade så sent som säsongen 2016/17. Han har även representerat Skara IBK och Borås IBF i sin innebandykarriär. 


Namn: Felix Storm. 

Ålder: 23 år. 

Position: Back. 

Klubbfattning: Right. 

Moderklubb: Varnhems IF. 

Senaste klubb: Varnhems IF. 


Välkommen tillbaka Felix!

Kul att ha dig tillbaka i Varnhems IF. Laddad för comeback?

- Är sjukt laddad för en comeback! Ska bli sköj att lira igen efter några års uppehåll. 


Du har ju varit med och känt på lite träningar ett tag nu och du hann ju även göra säsongsdebut senast mot Borås IBF U. Hur känns formen?

- Formen känns väldigt bra ändå för att ha varit borta så länge, men lite bättre kondition kan jag behöva. 


En assist blev det senast, men mest känd är du nog för ditt stenhårda skott. Vad har du mätt upp skottet till?

- Jag tror att det högsta jag mätt upp är mellan 185-190 ungefär. 


Vad är hemligheten bakom ditt skott?

- Hemligheten är att träna på att få rätta snärten ifrån skaftet till bladet och lite styrka är alltid ett plus. 


Vad kommer du främst att bidra med på planen?

- Kommer bidra med som sagt skott från backposition och fina framspelningar


Vad tror du om lördagens hemmamatch mot Grästorps IBK? 

- Jag vet att vi har den matchen på söndag, det är ju som sagt bönder mot bönder och vi ska visa att vi är starkast denna gång!


Tränarnas kommentar

Jättekul att Felix kommer in och förstärker upp truppen ytterligare. Han kommer in med ny energi och bra inställning och har mycket innebandy i sig, med både rutin från högre divisioner och bra spelförståelse både offensivt och defensivt sett. Felix har bra förstapass och en rejäl bössa att avlossa, vilket vi givetvis ska försöka utnyttja väl när tillfällen ges. 


Varmt välkommen tillbaka till Varnhems IF, Felix! 

Nu återstår det att se om Grästorp är beredda på Storm(en) på söndag. Håll i hatten! 


Chans till revansch för innebandyherrarna!
2019-01-18 09:21
Vi välkomnar publik, domare och GIBK till Varnhem på söndag!

Andra halvan av säsongen är sedan en tid i full gång igen och i söndags spelades första matchen på det nya året och 2019 började bra, med en övertygande seger på hemmaplan. 

Nu på söndag är det dags för ny hemmamatch och då har Varnhem revansch att utkräva. 


Varnhem jagar sin tredje raka seger och kommer från en stark vinst senast mot Borås IBF U. På de senaste fem matcherna, har man vunnit 4. 


Grästorp har å sin sida vunnit 2 av de fem senaste matcherna de spelat. De kommer med en storvinst borta mot Falköping U (3-14) i bagaget. 


Grästorp vann första mötet lagen emellan med stora siffror (15-6), i en match där Varnhem aldrig riktigt kom upp i sin rätta nivå. 

Efter drygt halvan matchen stod det 3-3 och man letade efter att hitta sitt spel. Resten är historia och även om resultatet var ganska missvisande, så var Grästorp strået vassare denna oktoberkväll. Nu är det dags för returmöte och till söndagens drabbning i Varnhemshallen kommer vi ställa ett starkt lag på banan. Jämfört med senaste mötet lagen emellan är det hela 11 nya spelare med i truppen.


Var med och heja fram oss till vinst i en garanterat underhållande och målrik match. 

Varmt välkomna till Varnhemshallen på söndag, med matchstart (som vanligt) kl. 17.


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Varnhems Idrottsförening, 15/02 07:59 
Varnhems Idrottsförening, 13/02 17:17 
Varnhems Idrottsförening, 06/02 13:04 
Varnhems Idrottsförening, 27/01 15:28 
Varnhems Idrottsförening, 12/01 19:10 
 
Huvudsponsorer
Sponsorer