Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Stark säsong av vår #89
2019-04-10 12:57

Några veckor har gått sedan seriespelet var över för denna gång och vi passar på att bjuda på lite smått och gott framöver. Här en intervju med en av våra absoluta nyckelspelare och en stark symbol för hela Varnhems IF, vår egen nr 89 Alush Jusufi. 


Han nådde milstolpen 50 poäng under säsongen. Med 33 mål och 17 assist på 17 matcher slutade Alush på femte plats i seriens poängliga och därmed slog han dessutom personligt rekord i poängproduktion under en säsong. 


Alush vann den interna mål-, assist- och poängligan och var en stark spets för vår offensiv under den gångna säsongen. Starkt jobbat!


Alush, hur ser du på din egen säsong?

  • Jag är nöjd med min insats och matcherna har gått bra trots mina skador.


Hur ser du på lagets säsong?

  • Vi har bra sammanhållning och vi har spelat bra. Tråkigt att en del matcher inte gick våran väg, för jag tycker vi förtjänar en bättre placering.


Du tas ju hårt i många matcher och får utstå mycket både fysiskt och psykiskt. Hur mår kroppen? Hur ser framtiden ut?

  • Det känns i kroppen efter match såklart, men det är inget jag tänker på under match. Då är det bara att köra 100 procent. Framtiden är väldigt oviss, eftersom jag jobbar så konstiga tider, så jag vet inte om det finns tid för innebandy nästa säsong.


Även rasism har du fått utstå under matcher. Hur ser du på detta?

  • Det är förbannat tråkigt att det förekommer 2019. Det gör att man tappar fokus när det händer. Det klart man munhugger osv, men rasistiska kommentar är över gränsen.


Vad har spelare och föreningar för ansvar i arbetet kring att motverka rasism?

  • Jag tycker att varje förening ska ha det som nolltolerans. Det ska få konsekvenser för spelare som yttrar sig rasistiskt.


Någon speciell spelare som du tycker har tagit stora kliv under säsongen som varit?

  • Jag tycker alla har tagit ett bra kliv framåt. Alla spelare som varit inblandade har gjort stora framsteg.

Forza VIF! 🔴⚪️


Förlust även i serieavslutningen för innebandyherrarna!
2019-03-17 22:42

Under fredagskvällen var det så dags att runda av seriespelet med en avslutande match borta mot Borås IBF U. 


Mängder av sjukdomsfall i truppen, gjorde att vi tvingades åka med säsongens tunnaste trupp. 1 målvakt och 10 utespelare denna afton, varav Donnie Björk som blixtinkallades i sista stund (och stod för en klart stabil insats). 


Efter en förstaperiod som vi inte är nöjda med, var ställningen 5-1 till Boråsarna. 

Spelmässigt var det en jämn period, men hemmalaget lyckades få in bollarna, till skillnad mot oss, där det var lite sämre kvalité på avsluten helt enkelt. 


Ett bra snack i periodpausen och ny energi bland spelarna. Vi dödade effektivt en utvisning, men strax därefter skadade mv-Sebbe foten efter en olycklig situation, som också innebar att det tyvärr var färdigspelat för Sebbe. Ingen extrakeeper med oss, så lotten föll på Andreas att dra på sig målvaktsutrustningen. 

Tung uppförsbacke nu och det dröjde bara ett par minuter innan hemmalaget satte 6-1. 

Vi fortsatte ändå jobba på och lägena avlöser varandra, men skotten hittar inte in, samtidigt som hemmamålvakten gör en riktigt bra match. Vi vinner dock de sista 12 minuterna av perioden med 2-3 och ställningen är 8-4 efter 2 perioder. 


Tredje perioden och chanserna avlöser varandra för båda lagen och målvakterna gör flera svettiga räddningar var. Med 5 minuter kvar är ställningen 9-7 och vi fortsätter trumma på. En vass kontring senare, så är ställningen 10-7. 

I pp gör vi 10-8 med knappa minuten kvar och vi satsar då på att ta ut målvakten för en sista forcering, men vi kommer inte närmare än så. Matchen slutar 12-9 till Borås U. 


Matchen var till en början välspelad, men i synnerhet en spelare i hemmalaget provocerade upp stämningen rejält med glåpord, efterslängar och annan skit som inte hör innebandyn till. I tredje perioden tappade denne spelaren omdömet fullständigt när han skrek rasistisk smörja till en av våra spelare. 

Oacceptabelt. Ovärdigt. 

Totalt hänsynslöst! 

Vi övervägde här att tacka för oss, men valde ändå att avsluta matchen för att EN spelare inte ska få avsluta säsongen för både oss och för sitt egna lag på detta vis. Kanske borde vi åkt hem där och då? 


Laget gjorde en fullt godkänd insats, även om vi inte är nöjda med resultatet. Sebbe är på bättringsvägen som tur är. Andreas storspelade som vikarie mellan stolparna. Alush fortsatte poängskörden i sedvanlig ordning, likaså Biffen. Alla krigade på mot ett lag med en majoritet av a-lagspelare, som så sent som förra säsongen spelade i div 1.


Skotten 45-39, vittnar även det om att matchen var jämn, offensivt lagd från båda lagen och trots många mål var dagens totalt 3 spelande målvakter på planen täta och alerta.


Poängen: Alush 4+1, Biffen 2+2, Timmy 1+1, Ryssen 1+1, Lagerman 1+0, Donnie 0+1, Gustav 0+1. 


Till alla som följt oss under säsongens gång vill vi passa på att tacka och hälsa på återseende. Fortsätt följ oss här på hemsidan, eller på sociala medier. Under de närmaste veckorna kommer det att hända mycket. Vi kommer att summera säsongen, följa upp med reflektioner från spelare och ledare och blicka framåt. En och annan presentation kan också utlovas, samtidigt som några ska avtackas. Med detta sagt, går vi alltså en spännande framtid tillmötes. 


Forza VIF! 🔴⚪️

Ass-tränare Gustav inför innebandyns slutspurt!
2019-03-10 10:08

Med endast 2 matcher kvar av säsongen kollar vi läget med assisterande spelande tränaren, Gustav, om läget inför slutspurten. 


Match idag, söndag, borta mot Stöpen U, hur är läget i truppen, Gustav?

- Vi har ett helt koppel av återbud idag, varav flera tongivande spelare, så då får andra kliva fram och ta större ansvar. Tack vare den fina bredden vi har i truppen så har vi 17 killar som kommer till spel i eftermiddag och det är krigare uti fingerspetsarna. 


Vad tror du om era chanser till 3 poäng idag?

- Jag är optimistisk. Visst, det är alltid svårt att sia om när man möter ett U-lag. Ibland är det just ett U-lag man möter och ibland snarare ett a-lag, men det kan vi ju ändå inte påverka. Om vi bara gör vi det vi kan till 100% och utnyttjar våra styrkor i spelet till max, så har vi absolut goda chanser till vinst. Stöpen är alltid svåra, men vet att dem tycker likadant om oss. 


Vad blir nyckeln till framgång i dagens match?

- Som vanligt, att vara noga med detaljer och att ge allt. Varje spelare ska tävla i varenda situation och varje spelare ska alltid utgå ifrån att utnyttja sina styrkor i spelet maximalt. 


Säsongsdebut för egen del som spelare, så sent som i förra veckan borta mot Elfhög U. Hur var det?

- Ja, äntligen! Det var givetvis jättekul att spela. Viktigast var att kroppen svarade bra och det tycker jag att den gjorde hyfsat i alla fall. Sedan är man ju en bra bit ifrån någon toppform, samtidigt som det blev förlust, men ändå skönt att få känna på det. 


Du missar dagens match, men kanske blir det en match till som spelare innan säsongen rundas av?

- Tyvärr vankas det jobb för min del nu i helgen. Vi avslutar ju med match borta mot Borås IBF U (datum ej fastställt) och där hoppas jag kunna vara med antingen som spelare, eller matchcoach. 


Med det önskar vi a-laget lycka till i dagens söndagsmatch borta mot Stöpen U. Matchstart kl. 14:00 i Stöpenhallen och vi hoppas givetvis på lite tillrest publikstöd i ryggen. 


Forza VIF! 🔴⚪️

Förlust borta mot IBK Elfhög U under söndagen
2019-03-05 23:04

I söndags spelade innebandyherrarna återigen match. Denna gången var man i Trollhättan för att ta sig an IBK Elfhög U och dagen till ära spelade man i det snygga, rosa matchstället.


Första perioden och bra inledning från hemmalaget som har 2-0 efter 10 minuters spel. Sundberg reducerar sedan och ställningen är 2-1 efter första 20. 


I andra går vi ut mer bestämt och hittar ett par fina uppspel och matchen tätnar till ordentligt. Vi dödar ett boxplay utan bekymmer, men 11 minuter in i andra perioden utökar hemmalaget sin ledning efter en snabb omställning. Snabb replik sedan från vår sedan genom en framrusande Welamsson från backplats, som hänger dit den efter en riktig smörpass från Biffen. 

Kort därefter gör vi tyvärr två riktiga skitbyten, varpå ett effektivt Elfhög gör både 4-2 och 5-2. Denna perioden förlorar vi alltså med 3-1. 


Tredje perioden vinner vi dock, men vi lyckas inte skapa så mycket klara lägen, utan Elfhög försvarar sig bra och täcker ytorna föredömligt i en period som i övrigt präglades att många utvisningar från båda lagen. Matchen slutar 5-3 och Trollehättelaget är snäppet vassare än oss denna dag och vinner välförtjänt sett över 60 minuter. 


Vi är inte nöjda med vår insats, även om vi krigade och försökte hitta lösningar. Vi förlorar till viss del pga att vi inte håller oss kyliga i avgörande lägen och därmed drar på oss onödiga utvisningar. Vi tar lärdom av matchen och jobbar vidare på träningarna framöver. Tisdagens träning var intensiv och temporikt, vilket bådar gott för fortsättningen. 


Bäst i rosa denna söndagskväll var Welamsson, som var närmast felfri matchen igenom. 


Poängen (mål+assist): Biffen 1+1, Welamsson 1+0, Sundberg 1+0, Andreas 0+1, Alush 0+1. 

Storseger i sista hemmamatchen!
2019-02-25 12:38
Sebbe höll nollan och räddade samtliga 19 skott!
Under söndagen spelade våra innebandyherrar så säsongens sista hemmamatch. - Och som man gjorde det!

Falköpings a-lag har haft en riktigt tuff vecka, med tre matcher på sex dagar och för några av de dubblerande spelarna var detta alltså den fjärde matchen på en vecka. Detta mot ett hungrigt hemmalag som var taggade på en snygg avslutning inför sin hemmapublik. 

Denna gången var vi med från start. Båda lagen kände på varandra i inledningen, innan kapten Lagerman gjorde 1-0 drygt 7 min in i matchen. 
Kort därefter ökar Biffen på till 2-0, som blir periodställningen efter första 20. 

I andra perioden kommer en urladdning från hemmalaget, som gör 6 mål, varav 2 i boxplay och matchen står således 8-0 efter 2 spelade perioder. 

I sista perioden rycker gästerna upp sig rejält spelmässigt, men hemmalaget är kompakta i sitt uppställda försvar och de skotten som slinker igenom har Sebbe i mål bra koll på och matchen slutar 10-0. 

Sammanfattningsvis: Givetvis en del utropstecken efter en sådan här match, såsom Sebbes hållna nolla (samt en assist), vårt kompakta försvar och att vi är farliga när vi får våra lägen. 

Alush och Erlingfors gör 3 mål vardera (!) och vinner många närkamper, med Sundberg som tar ett stort defensivt ansvar som center bakom.

Vår outtröttliga ”motor”, Timmy, vinner varje duell och sätter standarden i vårt spel genom hela matchen. 

Vi är inte nöjda med vår tredjeperiod, där vi inte har samma rull, men vi krigar för att hålla nollan och lyckas med detta, vilket i sig är starkt. Vi fortsätter vara starka i boxplay och trots tre numerära underlägen, så vinner vi i den spelformen med 2-0, vilket givetvis är positivt.

Nu gäller det att ta nya tag och kämpa vidare på träningarna framöver. Vi måste vara ödmjuka inför stundande uppgifter, då tre riktigt tuffa bortamatcher väntar och först ut är Elfhög U på söndag i Trollhättan. 

Poängen (mål+assist):
Alush 3+2, Erlingfors 3+1, Steen 1+1, Biffen 1+1, Martin 1+0, Lagerman 1+0, Andreas 0+1, Timmy 0+1, Felix 0+1, Sebbe 0+1. 

Tack till alla som hjälpte till vid sidan med entré, sek, kiosk osv Tack också till publiken, domarna och gästerna för denna gång. På återseende! 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Varnhems Idrottsförening, 24/04 13:04 
Varnhems Idrottsförening, 23/04 23:26 
Varnhems Idrottsförening, 23/04 11:30 
Varnhems Idrottsförening, 22/04 20:21 
Varnhems Idrottsförening, 16/04 18:02 
Varnhems Idrottsförening, 14/04 21:02 
 
Huvudsponsorer
Sponsorer