Ref ala coach Gustav
2015-09-19 17:01
Stöpen tog sin timeout i tredje perioden

Så har A-lagets innebandysäsong 15/16 dragit igång på allvar, igår (fredag) spelades första träningsmatchen mot Stöpen U.
Laget tränas i år av spelande tränarna Timmy Gustafsson och Emil Schöld och fokus på träningarna har varit att sätta försvarsspel, uppspel och grundidéer på plats. Till dagens match ville de ha lite hjälp med matchcoachningen, så att de själva kunde koncentrera sig lite mer på just spelet.
Ett taggat och spelsuget Varnhem anlände till Stöpenhallen under tidig fredagskväll. Nu var det dags att få se vad i spelet och övningarna från träningarna under den långa försäsongen som hade satt sig och i och med det få ett litet kvitto på var man befinner sig och vad man behöver träna mer på såhär en vecka innan säsongspremiären hemma mot Fröjered.
Stöpen U kom till spel med ett taggat lag de också, med flertalet spelare som knackar på dörren till A-laget, ett förväntat topplag i div2. Stöpen har genom ett framförallt gediget långsiktigt arbete från tränar- och ledarhåll etablerat sig som ett av trakternas absolut bästa lag, med en stark spets och fin bredd, vilket givetvis är imponerande.
Varnhem har inför denna säsong, i vanlig ordning, tappat några spelare som funnits med länge. Man har fyllt på med nya intressanta spelare, som helt klart kommer tillföra väldigt mycket. Några av dessa har haft lite längre uppehåll från innebandyn och i regel behöver man ju ha några matcher i benen innan ringrosten släppt och man är med till 100%, men personligen tycker jag det såg förvånansvärt bra ut redan nu, vilket bådar gott inför det som komma skall.
Efter en förhållandevis bra uppvärmning, på ett mjukt golv fullt med handbollsklister (helt ofattbart egentligen att det inte är givet att man ska städa bort skiten efter sig. Eller varför inte satsa lite på att försöka fånga bollen utan en massa klister, som praktiskt taget gör det omöjligt att INTE kunna fånga den) så var det dags för matchstart.
Vår förstakedja visar vägen direkt och börjar med anfallsspel direkt, som ger resultat och det är spelande tränare Timmy som gör 0-1 efter 1:27.
Dock tar det bara 12 sekund innan Stöpen kvitterar till 1-1. Vi fortsätter jobba på bra och för spelet på ett tålmodigt sätt. 2-1 kommer när Emil Schöld hittar nyförvärvet Ludvig Kristoffersson, som snyggt gör sitt första mål i Varnhemströjan. Vi fortsätter trumma på och verkar ha bra koll på matchen, men så tappar vi för första gången styrspelet centralt när vi kommer i obalans genom ett byte mellan första- och andrakedjan och en lucka uppstår mitt i banan och vips så har Stöpen återigen kvitterat. Varnhem tar tag i taktpinnen direkt och fortsätter sätta tonen för spelet. Martin utvisas efter tuff närkamp.
Vi reder hur som helst ut BP utan några problem. Räknar det till att Stöpen får ett skott i ett halvbra läge, me. Den har Krantz i mål full koll på.
En bra förstaperiod sett till att det är första träningsmatchen för säsongen. Klart godkänt.
Andra perioden börjar vi piggt och spelar bra i offensiven och styrspelet i defensiven fungerar bra. Målkungen Emil Schöld får en elegant pass av Anton Kristoffersson och ger åter Varnhem ledningen med 2-3 efter 4:58.
Sedan kontrollerar vi spelet på ett bra sätt, där Stöpen har svårt att komma till lägen, förutom vid speciellt ett tillfälle då 2 Stöpenspelare helt plötsligt kommer helt fria med Krantz. Tommy räddar iskallt upp situationen med en fin aktion i målet. Dock så gör Stöpen lite snöpligt 3-3 minuten innan halvtidsvilan när vår förstakedja gör ett litet misstag och slarvar lite i pressen. Detta målet kändes onödigt, men är det någon period som vi är lite sämre i så är det helt klart i andra. Defensivt gör vi det bra, men offensivt släpper vi inte loss riktigt. Det känns som att vi hade kunnat haft en 2-3- målsledning om vi hade pressat oss lite mer och tävlat lite mer i de offensiva momenten. Det var också detta vi pratade om i paus inför 3e perioden.
Slutakten börjar bra och vi trummar på med varierade uppspel och låser fast spelet i offensiv zon. Stöpen får även de sina anfall. De kommer inte igenom vårt uppställda försvar, men får fast bollen i korta perioden efter kontringsomställningar. Vi är dock med så bra i omställningarna, så de kommer aldrig direkt på avslut, utan de får kämpa för de avslut de tar känns det som. 7.11 kommer dock Stöpen runt vår kasse och med lite tur och lite skicklighet smiter en backhand in köksvägen och Stöpen leder för första gången i matchen, 4-3. Stöpen gör ett par bra byten nu och får ett PP när Alexander utvisas. Stöpen stället upp med sina bästa offensiva killar, men vad gör det när vi har Martin Linkan i vårt BP? Efter en stunds lekstuga och uppvisning från Martins sida med en man mindre på planen, så tröttnar Stöpen på showen, tar en utvisning och så är det spel i 4 mot 4. Nu svänger det, Martin är duracellkanin och gör lite som han vill på planen, men ytorna öppnar upp sig även för Stöpen som gör det bra också och spelet är jämnt i denna spelformen. Emil O jobbar stenhårt och vinner tillbaka bollen 2-3 gånger i anfallszon, håller i boll och dribblar och hittar Anton Schöld, som stänker in 4-4.
Ännu en gång släpper vi dock in ett mål strax efter att vi själva gjort ett och sägen säger ju att man är som mest sårbar efter att man gjort ett mål, så den där sägen verkar ha rätt. 30 sekunder tar det innan Stöpen återtar ledningen, 4-5.
Vi fortsätter trumma på och stolpskott, ribbskott, täckta skott och uppoffrande försvarsspel från Stöpens sida gör att vi inte riktigt har det lilla flytet i avslutslägena denna kväll. 1 för dagen bra målvakter i vardera lag gör att siffrorna inte blir större än såhär.
Med 6 minuter kvar kastar Krantz ett långt, strålande utkast som går över hela planen till en friställt Anton Kson, som inte riktigt får till avslutet. Med lite mer matchvana och när tajmingen har satt sig så gör en målskytt som Anton mål i 9 av 10 liknande situationer. Där finns kapacitet och det kommer att komma, var så säkra! Vi tar Time out 19:22 och tar ut Krantz från målet och skickar in Martin som en sjätte utespelare i ett sista försök att nå en kvittering. Martin avlossar tidigt ett skott, som sånär resulterar i mål. Ett sista lägen skapas också och Martin avlossar stora kanonen en gång till, men skottet styrs ut, över målet och matchen är slut.
Sammanfattningsvis en väl genomförd match mot ett lag som spelat träningsmatcher tidigare. Vi bestämde innan matchen att vi skulle försöka hålla oss till att träna på momenten i spelet som man har tränat in under träningarna. Jag tycker man följer detta på ett exemplariskt sätt. I vanliga fall är det väldigt lätt att ryckas med i matchen, förivra sig och vilja gå för vinst. Då blir det väldigt lätt så att man struntar i spelsystem, taktik, spelidé och går på intuition och tekniska nummer istället. Visst, vi förlorade resultatmässigt, men oj vilket bra träningstillfälle och oj vad givande. Vi krämade verkligen ut så mycket vi kunde av att sätta spelet som vi ska spela. Sedan är det förstås så att det är en bra bit kvar till allt sitter osv, men detta gav positiva besked och det är med en positiv känsla vi lämnar Stöpen denna sena fredagskväll.
Plus till hela laget för en laginsats som bådar gott för framtiden. Extra plus till matchens lirare, Ludde Kson som spelade elegant och smart på sin centerposition matchen igenom. Bra spelat Krantz i målet, trots ryggsmärtor bör tilläggas. Det som imponerade mest idag är nog ändå backsidan, som var kreativ och hittade lösningar på bra sätt hela tiden. Samtliga i laget ska vara nöjda med sin insats och nu är det bara till att jobba vidare på veckans träningar och steppa upp inför seriepremiären.
Vi hälsar publik och hangarounds välkomna till Varnhemshallen på fredag för seriepremiär.
Tack för mig, det var ett rent nöje att coacha detta lag med sin harmoni och trygghet i gruppen. Märks att det varit bra träningstillfällen och det ska ni ta åt er av Timmy och Emil S, mycket bra av er :) till sist, tack Sune för skjutsen och för att du är du ;)
Tack också förstås till Stöpen, våra supportrar och till dagens domare för en bra kväll och ett bra träningspass :)

Nya tränare 2015/2016
2015-04-27 15:26
Kontaktuppgifter till innebandyledarna 2015/2016

Spelade tränare i div. 3 laget

  • Timmy Gustavsson 070-3303657
  • Emil Schöld 073-3093421

Spelande tränare i div. 4 laget

  • Andreas Svensson 070-1484464
  • Mats Dacke 073-5392448

Matchcoacher

  • Gustav Larsson 072-2454158
  • Niclas Schöld 070-2118751

Innebandysektionens ordförande

  • B-G Johansson 076-5648879
Gemensamma torsdags träningar
2015-03-19 13:52
Som förhoppningsvis alla förstått kör vi nu gemensamma träningar en gång i veckan och det tillfället är på torsdagar med start kl. 21.00 :). Förra veckan lyckades vi bli 9 utespelare och endast en målvakt så vi fick köra smålags matcher, kul men ändå roligare om vi kunde vara 15 + 2 och köra på hela planen ;), viktigt att nya och gamla spelare kommer ner ikväll och rullar lite boll, avslutas naturligtvis med obligatorisk bastu och mer info om träningsmatchen den 26/3. Over and out Jokern
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy, 03/11 11:50 
Nyheter från föreningen
Varnhems Idrottsförening, 17/04 10:21 
Varnhems Idrottsförening, 16/04 20:24 
Varnhems Idrottsförening, 20/02 10:34 
Varnhems Idrottsförening, 10/12 17:24 
Varnhems Idrottsförening, 02/12 00:30 
 
Huvudsponsorer