Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Varnhems IF innebandyverksamhet
Innebandy 2015

Varnhems IF innebandy har 2 ungdomslag både för pojkar och flickor. Föreningen har även ett seniorlag som spelar i DIV 3 och ett U-lag som spelar i DIV 4. Vi genomför alla träningar med lagen i Varnhemshallen och har där en ny innebandysarg.


Den allra yngsta gruppen är innebandyskolan som är för pojkar och flickor födda 2005/2006. Den träningen innehåller mycket övningar med boll och klubba samt möjlighet att testa och stå i mål (vi har kompletta målvaktsutrustningar till barnen), oftast avslutas träningarna med spel! Gruppen tränar 2 gång i veckan och detta är andra säsongen så snart är spelarna redo för vänskapsmatcher! Det finns gott om ledare till gruppen, de flesta spelar dessutom i våra seniorlag vilket gör att barnen får de bästa förutsättningarna och känner sig trygga i sin inledande innebandykarriär.


Nästa grupp är pojkar födda 2002/2004. Ett träningsflitigt gäng som tränat i 3-4 säsonger, även här är det mycket övningar med boll och klubba samt mycket spel och de önskar gärna bli några fler så de kan få spela matcher mot andra lag! De flesta spelarna är även fotbollsspelare och detta är den perfekta kombinationen för att hålla igång på vintern. 


Seniortruppen i år är stor och innehåller en del gamla som nya ansikten. Vi tränar uppdelat en dag i veckan och tillsammans en dag i veckan, lagen spelar seriespel och säsongen håller på från september till mars och är just nu inne i slutskedet med matcher som verkligen gäller mycket för lagen som ska gå upp eller åka ur sina serier. Varnhems lagen ligger just nu i mitten av sina tabeller men visar otroligt hög högsta nivå när alla bitar faller på plats! Vi jobbar redan med trupperna till nästa säsong (2015/2016) och ser fram mot att ha 2 lag i seriespel även då!


Detta är en kort genomgång av innebandy 2014/2015 i Varnhems IF. Tveka inte att kontakta de olika ledarna för lagen kring mera info. Mot en framgångsrik framtid


/Varnhems IF innebandysektion

Innebandy A-lag
Lägesuppdatering innebandyns A-lag!
2018-08-12 16:21, Innebandy A-lag
Bra fart på veckans träningar!
Trots semestertider har det varit fantastisk närvaro på träningarna. Under den gångna veckan har det genomförts öppna träningar, med fokus på lite lättare övningar och det har resulterat i att många nya ansikten fått möjlighet att känna på hur det är att spela innebandy i vår förening. Fantastiskt kul tycker vi och i takt med att spelare blir klara, kommer de också att presenteras.

Under kommande veckors träningar ska vi nu fokusera  
mycket på vårt grundspel och våra taktiska bitar. Det kommer varvas teori med praktik och det är viktigt att man är med från början och fortsätter hänga i ordentligt nu.

Vi kör på med tisdagar och torsdagar 19-20:30 i Varnhemshallen och man ska vara på plats senast 18:50. Vid återbud, eller förseningar skriver man detta i sportadmin, eller kontaktar någon av tränarna. Ju bättre information vi har om hur många vi blir på träningarna, desto bättre kan vi optimera träningarna med övningar och spelmoment.

Vid frågor eller funderingar, kontakta tränarna: 
Timmy Gustafsson 070-3303657
Gustav Larsson 072-2454158
Andreas Svensson 070-1484464
Innebandy A-lag
Nu drar vi igång på allvar!
2018-07-24 20:02, Innebandy A-lag
Underbar sommar såhär långt och nu är det dags att dra igång säsongen 18/19 på allvar. 

Vi har en viktig tid framför oss och i detta nu är det 10 veckor kvar till seriestart. Innan dess ska vi se till att sätta ett nytt grundspel och vi kommer satsa hårt på viktiga taktiska bitar, som vi i tränartrion tror hårt på och som vi kan dra stora fördelar av under seriespelet. 
Förutsättningarna för att lyckas med detta är att vi har bra närvaro på träningarna och att vi håller en hög nivå i det vi gör hela tiden. 

Såhär ser planeringen för de närmsta veckorna ut:

V. 31 
☑️ Tisdag 31/7, träning i Varnhemshallen kl. 19-20:30. 

☑️ Torsdag 2/8, träning i Varnhemshallen kl. 19-20:30

V. 32 
☑️ Tisdag 7/8, träning i Varnhemshallen kl. 19-20:30

☑️ Torsdag 9/8, träning i Varnhemshallen kl. 19-20:30

VECKA 32 = ÖPPNA TRÄNINGAR!
Om man är intresserad av, eller nyfiken på hur det är att spela innebandy i Varnhems IF:s seniorlag, så är denna veckas träningar två tillfällen att komma på och få känna på det. 

Sedan fortsätter träningarna på tisdagar och torsdagar mellan 19-20:30 i Varnhemshallen. Vi kommer bl.a. att klämma in några träningsmatcher innan serien drar igång också, men mer information om detta kommer. 

# Håll koll på er mail/ SportAdmin och svara på kallelserna när de kommer.

# Var på plats (omklädningsrummen) minst 10 minuter innan träningen börjar, alltså senast 18:50. Vet man om att man blir sen meddelar man någon av tränarna. 

Vid frågor eller funderingar, kontakta tränarna: 
Timmy Gustafsson 070-3303657
Gustav Larsson 072-2454158
Andreas Svensson 070-1484464


Innebandy A-lag
Serien: Div 4 säsongen 18/19
2018-07-06 08:11, Innebandy A-lag
Serien är spikad och såhär ser motståndet ut för oss kommande säsong.

Grästorps IBK
Nossebro IBK
Södra Vings IF
Varnhems IF
Falköpings IBK U
Fristad GOIF U
IBK Elfhög U
Lockerud Ungdom
IBK Vänersborg U
Stöpen IBK U

Vi kommer att inleda med en bortamatch i Hökerum, mot Södra Vings IF.
Innebandy A-lag
Truppen just nu!
2018-06-21 23:21, Innebandy A-lag
Truppen 18/19 just nu.
(Uppdateras kontinuerligt)

 

Truppen håller på att formas för fullt och vi har kommit en bra bit på vägen i vårt lagbygge.

Såhär ser truppen ut i dagsläget inför säsongen 18/19:

 

Sebastian Åberg, målvakt.

Albert Olofsson, målvakt. NY!


Alexander Gustafsson, back.

Daniel Welamsson, back.

Tobias Lagerman, back.

Anton Lundin, back.

Stefan Gustafsson, back.

Kevin Eriksson, back.

Alush Jusufi, back.

Joakim Hedström, back. 

Anton Rösarne, back. 

Fredrik Reinert, back. NY!

Joakim Karlsson, back. Comeback!

Donnie Björk, back. Comeback!

 

Andreas Svensson, center.

Timmy Gustafsson, center.

Alexander Manneby, center.

Daniel Sundberg, forward.

Jim Granström, forward.

Tobias Yuksel, forward.

Tobias Skallberg, forward.

Oscar Berntsson, forward.

Fredrik Måsberg, forward.

Roberth Steen, forward.

Gustav Larsson, forward. Comeback!

Dennis Björk, forward. Comeback!

Innebandy A-lag
2 assisterande tränare klara för innebandyns a-lag!
2018-06-17 21:04, Innebandy A-lag
Gustav Larsson och Andreas Svensson.
För en tid sedan presenterades Timmy Gustafsson som spelande tränare för Varnhems a-lag i innebandy. Nu är det dags att presentera resten av tränartrion inför kommande säsong.

Först ut, Gustav Larsson:

Tjenare och välkommen tillbaka till Varnhems IF, Gustav! För de som inte redan har koll på dig, kan du berätta lite snabbt om dig själv?
Tackar! Jag bor sedan 10 år i Falköping med fru och 2 barn. Jag har hållit på mycket med innebandy genom hela livet och har tidigare både spelat och tränat innebandy i mestadels Skara och Varnhem. De senaste åren har inte tiden funnits, så då har det bara varit från åskådarplats man följt innebandyn.

Du kommer att vara assisterande tränare, men också spela själv nästa säsong. Vad har du för tankar kring detta?
Det ska bli oerhört kul och jag kommer att vara med så mycket jag har möjlighet till och tiden tillåter, i den roll jag gör minst skada, haha!
Vi kommer påbörja ett nytt kapitel i Varnhem nu och en ny grund ska byggas. Jag ser det som en rolig utmaning att vara en del av detta och är taggad!

Det är lätt att se det som något negativt att man åkte ur finrummet i div 3 förra säsongen, men du pratar om rolig utmaning?
Jag har haft förslag från andra håll som de senaste åren haft "vind i seglen", men jag ser det som mycket mer utmaning att "vända ett segel" än att glida på det, så absolut ser jag detta som en rolig, men givetvis tuff utmaning. Det ska bli oerhört kul!

Vad hoppas du kunna bidra med?
På planen kommer jag försöka bidra med mitt tvåvägsspel och förhoppningsvis några poäng. Vid sidan är det sådant jag verkligen älskar, nämligen taktiska bitar, grundspel och detaljer. Jag kommer vara med och se till att vi håller nivån uppe i det vi gör och jag kommer att ställa krav.

Hur ser du på lagbygget såhär långt?
Jag tycker det ser bra ut. Vi har många olika spelartyper i laget och nu ska vi påbörja arbetet med att slipa och forma.

Vad vet du om kommande motståndet i div 4? Kan man dra jämförelser/skillnader rent generellt med div 3?
Har följt såväl division 4 som div 3 lite och självklart är det ett par steg mellan divisionerna. Generellt är 3:an mer spelskickligt, medan 4:an har mycket vilja och kamp.

Vad gör du helst en ledig sommardag, förutom att scouta motståndare då förstås? Haha, då är jag med mina barn och frugan och leker, badar och äter gott. Sådana dagar är oslagbara!

Som slutfråga för denna gång, vad tror du om Sveriges chanser i fotbolls VM?
Nyckelmatch direkt mot Sydkorea. Torsk där och vi åker ut i gruppen.

Innebandysektionens kommentar:
Gustav har varit borta från seriespel några säsonger av privata skäl, men återvänder nu och direkt tar han på sig ansvaret som assisterande tränare. Typiskt Gustav, som alltid är beredd att axla det ansvar som läggs på honom. Med sin rutin och sin enorma sakkunskap inom innebandy kommer han att bli en stor tillgång för laget kommande säsong. Han utnyttjade sitt spelaravbrott för att bli pappa och det känns som om han skulle kunna ta den rollen även inom laget.

__________________________________________________________


Även Andreas Svensson kommer att vara assisterande tränare kommande säsong.

Tjena Andreas! För de som inte redan har koll på dig, kan du berätta lite snabbt om dig själv?
Tjena! Jag är 24 år. Är center när jag spelar. Brukar vara med vänner på min fritid.

Har du några andra intressen/hobbys utöver innebandyn?
Jag gillar att spela fotboll och att vara med kompisar. Kan bli en och annan löprunda då och då.

Efter många i Varnhems IF, så var du med ifjol och åkte ur div 3. Med lite distans på det hela, hur ser du på den gångna säsongen?
Den förra säsongen var inte som jag hoppades rent resultatmässigt. Förra säsongen gick inget våran väg utan det var alltid stolpe ut. Men det fanns bra stunder med.

Du kommer att spela själv nästa säsong, men också vara assisterande tränare. Vad har du för tankar kring detta?
Det kommer att bli spännande och jag hoppas att kunna hjälpa med det jag kan.

Hur ser du på lagbygget såhär långt?
Lagbygget är i full gång redan och vi har fått in några nyförvärv som jag tror kan göra skillnad, men även folk som gör comeback. Det kommer att bli spännande att se hur truppen ser ut när den är klar.

Vad vet du om kommande motståndet i div 4? Kan man dra jämförelser/skillnader rent generellt med div 3?
Vet inte jättemycket om motståndet i div 4, men skulle tro att vi kan ge alla lag en jämn match.

Vad gör du helst en ledig sommardag, förutom att tunnla Timmy då förstås?
Jag spenderar gärna en ledig dag på sommaren med kompisar och hittar på något kul.

Som slutfråga för denna gång, vad tror du om Sveriges chanser i fotbolls VM?
Tror Sverige åker ut i gruppen, tyvärr.

Innebandysektionens kommentar:
Andreas Svensson är numera, liksom Timmy, en trotjänare i klubben. En grovjobbare såväl på planen som vid sidan om. Har som spelare utvecklats sakta men säkert och är numer en av lagets bästa målskyttar. Visade även fina ledaregenskaper säsongen 2015-2016 då han ledde det dåvarande division 3-laget tillsammans med Timmy. Det känns som om innebandyn tar en stor plats i Andreas liv och detta är kanske den bästa egenskapen av alla.


FORZA VIF!

Nyheter från våra lag
Innebandy A-lag, 12/08 16:21 
Innebandy A-lag, 24/07 20:02 
Innebandy A-lag, 06/07 08:11 
Innebandy A-lag, 21/06 23:21 
Innebandy A-lag, 14/06 22:11 
Nyheter från föreningen
Varnhems Idrottsförening, 09/08 09:45 
Varnhems Idrottsförening, 27/07 10:06 
Varnhems Idrottsförening, 02/06 13:30 
Varnhems Idrottsförening, 25/05 00:16 
 
Huvudsponsorer
Sponsorer